Historiek
home

 

In 1972 kwamen enkele lieden, die luisterden naar namen als Poes, Bronko en Bobo, op het illustere idee om een voetbalploegje op te richten. Wellicht ontstond dit idee tijdens het nuttigen van enige drank in Café Crossroad, de nogal beruchte kroeg van Eric Vanlommel. Onder zijn leiding werden de eerste matchen gespeeld. Het was de tijd van (zeer) lang haar, van spelen met bottinnen ipv voetbalschoenen, van voetbalterreinen die het uitzicht hadden van een vetwei...kortom: de pionierstijd.

 

 

 

Onder het voorzitterschap van Cois Van Heuckelom kwam er meer structuur zowel op als naast het veld. De voetbalkalender was elk jaar goed gevuld, de spelerskern werd uitgebreid en allerlei activiteiten werden op het getouw gezet om de kas te sponsoren. Met de hulp van Jef De Smedt schreef Marc Mertens een tweewekelijkse krant: De Gecrosste Sportgazet. Zij die nog exemplaren van deze gazet in hun bezit hebben, mogen zich gelukkig prijzen. Geen ander papier is de laatste 40 jaar zó in waarde gestegen. Op deze website gaan we geregeld een stukje uit de Gecrosste publiceren.

 

 

 

 

Dré Wouters leidde FCC met succes door de tachtiger jaren. Dré werd opgevolgd door Daan De l'arbre (overleden op 22/10/2013). Tijdens hun voorzitterschap zijn veel spelers gekomen en gegaan, maar beiden waakten erover dat de geest van "den oude Cross" nooit verloren ging. Het is ook hun verdienste dat het jaarlijks "BAL VAN DE CROSS" door iedereen in Olen en omstreken gekend is.
Daan was ook de bezieler van de eerste meerdaagse uitstappen, die menige speler nog tot het einde van zijn dagen zal heugen.

 

 

 

 

Iemand die zeker niet mag ontbreken in dit historisch overzicht, is Jef De Smedt. Hij is de enige van de huidige entourage die de begindagen van FCC heeft meegemaakt. Achter de schermen is hij altijd de drijvende kracht geweest die er mee voor gezorgd heeft dat FCC al 40 jaar is blijven bestaan. Kortom: Jef is de ziel van FCC! Na 37 jaren trouwe dienst stopte Jef met zijn FCC-activiteiten.

 

 

 

 

 

 

Ondertussen wisselde Daan de bal voor de fiets en hij werd opgevolgd door zijn broer Wim De l'arbre. In alle aspecten heeft Wim de traditie van FCC in ere gehouden en wat meer is... Hij is erin geslaagd een nieuwe generatie spelers te integreren in het team om zodoende de toekomst van FCC voor meerdere jaren te verzekeren.
Voorzeker: Wim is bezig geschiedenis te schrijven.

 

 

top